Viacero výskumov ukázalo, že fyzický pocit tepla pomáha znížiť úroveň stresu a zvýšiť pocit pohody, robí nás lepšími, a tak nás následne vníma aj naše okolie. Okrem pozitívnych účinkov na zdravie prináša teplo aj psychologické benefity. Budete sa cítiť menej úzkostlivo, bezpečnejšie a pokojnejšie. Ako teda vytvoriť takúto hrejivú atmosféru u vás doma? 

Tipy na vytvorenie tepla domova

Vytvoriť doma príjemné prostredie nemusí byť vôbec náročné. Je niekoľko spôsobov, ako docieliť povestné i fyzické teplo domova.

Maximalizujte prirodzené svetlo

Prirodzené svetlo vnesie do vášho domova život, energiu a teplo, ale má aj zdravotné výhody. Slnečné svetlo je dôležitým zdrojom vitamínov D a B. Otvorte okná, pridajte závesy alebo žalúzie na rozptýlenie slnečného žiarenia alebo použite nastaviteľný systém osvetlenia na reguláciu svetla.

Využívajte textúru, farby a doplnky

Používajte mäkké tkaniny, teplé farby a príjemné prehozy či vankúše. Spríjemnite si podvečer zapálením voňavej sviečky a spravte si radosť pekným doplnkom. V miestnosti navodia pohodu, útulnosť a vizuálne i skutočné teplo. 

Zaobstarajte si izbové rastliny

Rastliny vnesú do priestoru život, prečistia vzduch a zeleň na vás bude pôsobiť aj terapeuticky. Svokrine jazyky v spálni, monstera v obývačke či paprade v kúpeľni vám spríjemnia každodenné rituály.

Investujte do dobrého kúrenia

Na dosiahnutie príjemnej domácej atmosféry je nevyhnutný spoľahlivý a kvalitný vykurovací systém. Staré zanesené radiátory či nefunkčný kotol nikomu na pohode ani teple nepridajú. Kondenzačné kotly a tepelné čerpadlá Immergas sú účinnou voľbou, ktorá neohrozí pohodlie a zároveň zabezpečí úsporu na účtoch za energiu. 

Pre radosť z dlhodobého tepla

Zariadenia Immergas ponúkajú dokonalú rovnováhu medzi životným prostredím a výkonom, s až 30 % úsporou energie v porovnaní s tradičnými systémami. Produkujú menej CO2 ako systémy na fosílne palivá a využívajú obnoviteľné zdroje energie, vďaka čomu sú zároveň ekologickou voľbou. Aj vďaka svojmu užívateľsky prívetivému dizajnu uľahčujú vytvorenie útulného domova.

Vysoko výkonné kondenzačné kotly Victrix Zeus Superior a Victrix Tera Plus majú tiež možnosť  riadenia priestorovej teploty aj vo viacerých zónach priamo z ovládacieho panela kotla, čo vám ušetrí ešte viac finančných prostriedkov.

Ekologické, úsporné a vysoko účinné vykurovanie

Nástenný kotol Victrix Zeus Superior sa dodáva so zabudovaným 54-litrovým zásobníkom, aby ste mali vždy dostatok teplej vody pre svoju rodinu. Prietokový kotol Victrix Tera Plus je určený na vykurovanie a disponuje možnosťou pripojenia k samostatnému zásobníku teplej vody s ľubovoľným objemom a poskytuje dostatok teplej vody aj na viacerých miestach súčasne. Vďaka kompaktným rozmerom a priaznivej cene ho uvítajú aj menšie domácnosti. 

Vysokou účinnosťou, kompaktnými rozmermi a priaznivou cenou sa môžu pochváliť  tiež ekologické tepelné čerpadlá Immergas. Magis M dokáže vďaka trojcestnému ventilu dohrievať  teplú vodu podľa aktuálnych požiadaviek domácnosti. Toto tepelné čerpadlo je navyše mimoriadne tiché.

Aby ste ušetrili ešte viac, na tepelné čerpadlo Magis PRO V2 môžete využiť dotáciu z programu Zelená domácnostiam. Projekt je určený na podporu inštalácie zariadení, ktoré využívajú obnoviteľné zdroje energie v domácnostiach.

Existuje mnoho spôsobov, ako vniesť do vášho domova teplo a útulnosť – od výberu správnych farieb a nábytku až po začlenenie osobných prvkov. Spoľahlivý a energeticky účinný kondenzačný kotol alebo tepelné čerpadlo sa zas postarajú o to, aby vám doma nikdy nebola zima.